Dwumas ???
Wyłącznik prądu
Zwiń
X
-
Wyłącznik prądu
Proszę o opinie w temacie dodatkowego-ukrytego pstryczka-hebelka rozłączającego prąd w 1,4 TSI. Pod, który obwód-bezpiecznik wpiąć wyłącznik aby nie kolidowało to z can-em i nie wykazywało błędów w komputerze? (ASO nie powinno o tym wiedzieć).
Teoretycznie w grę wchodziły by układy zabezpieczone bezpiecznikami F7, F10, F13, F14,F22 (w skrzynce bezp. w komorze silnika) i nr 1 (w skrzynce w desce). Jakieś inne techniczne sugestie?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
-
-
Odcięcie zasilania pompy paliwa, skuteczne, i nie spowoduje żadnych błędów, chociaż stosunkowo łatwe do wykrycia, jednak znalezienie i usunęcie zajmie sporo czasu, gdy jest mądrze zrobione.
Można też zamontować dodatkowy elektrozawór bezpośrednio w przewód paliwowy dochodzący do wtryskiwaczy.
Ten elektrozawór można zamontować nawet pod podwoziem, a przewody poprowadzić w ukryte miejsce.
Komentarz
-
-
adalbert, istnieje tak możliwość zainstalowania lpg do silników TSI. Na ten czas dosyć kosztowna w porównaniu do zwykłych sekwencji, ale jest.
A co o tematu to taka jak już pisano wyżej odcięcie paliwa. Najprostsze chyba rozwiązanie, ale dość skuteczne.
[ Dodano: Wto 04 Wrz, 12 21:03 ]
Odpalanie tak odbywa się na benzynie dla zwykłej instalacji, przynajmniej standardowo więc potrzebne by było paliwo. Chyba, że samochód jest już nagrzany do tego stopnia, że na gazie od razu zapala, przełącza się.
Co do instalacji lpg do tsi to tam odbywa się odpalanie na gazie, to tam by trzeba również pomyśleć o pompie gazu.Pozdrawiam.
Michał
Komentarz
-
-
krzys301, przecież można zrobić pstryczek odcinający zasilanie komputera sterującego LPG, tak na chłopski rozumJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez McGankrzys301, przecież można zrobić pstryczek odcinający zasilanie komputera sterującego LPG, tak na chłopski rozum
Ja bym poczytał o tym jak dział IMO, zasilanie cewek, inne czujniki - jak operują masą którą się "odetnie" to komp tego nie wychwyci (np jak w pompie - bo tam masy raczej nie ma na obudowie :diabelski_usmiech )
Jakoś nie widzę chłodzenia turbo (przy TSI) przy spalinach pochodzacych z gazu ;-)Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2Odcięcie zasilania pompy paliwa, skuteczne, i nie spowoduje żadnych błędów, chociaż stosunkowo łatwe do wykrycia, jednak znalezienie i usunęcie zajmie sporo czasu, gdy jest mądrze zrobione.
2. Znalezienie i usunięcie jest trywialnie proste. Podnosisz tylną kanpę i masz pompę jak na dłoni, a 1,5m dalej masz gniazdko do zapalniczki. Dalej chyba nie trzeba pisać...
Zamieszczone przez Marian 2Można też zamontować dodatkowy elektrozawór bezpośrednio w przewód paliwowy dochodzący do wtryskiwaczy.
Ten elektrozawór można zamontować nawet pod podwoziem, a przewody poprowadzić w ukryte miejsce.
Przetrwało to zimę i ranne odpalanie przy -20*C?
Komentarz
-
-
Dlatego pomyślałem o odcięciu zasilania przed którymś z bezpieczników wymienionych w moim zapytaniu (co by wskazywało na spalony bezpiecznik). I czy przepalenie któregoś wymienionego bezpiecznika nie wyświetla się na szafie i nie odkłada się w pamięci :?:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Odcięcie pompy paliwa nie powoduje zadnych błędów, przynajmniej u mnie (silnik 2.0 AQY), nie przypuszczam aby było inaczej przy innych silnikach, bo równie dobrze może się spalić bezpiecznik od pompy paliwa w każdym samochodzie.
Tu jest elektrozawór:
Jest to sklep wysyłkowy, można zamówić. Nie zakładałem, ale podobno bardzo dobry. Mają tam też dużo różnych innych rzeczy do samochodu, np. "identyfikacja", umożliwiająca na bezobsługowe zabezpieczenie, nie potrzeba używać ukrytych przycisków, wszystko dzieje się automatycznie, wystarczy tylko mieć pilot/nadajnik w kieszeni.
Akurat "identyfikację" mam założoną łacznie z zabezpieczeniem własnego pomysłu, i bardzo sobie chwalę, bo poprostu nie trzeba pamiętać o jakichś tam przyciskach, wszystko dzieje się automatycznie, wystarczy wsiąść do samochodu i jechać. Po oddaleniu się od samochodu na około 10 m silnik się wyłącza.
Jeżeli kogoś zainteresuje to moje zabezpieczenie, jest ono opisane tu:
Komentarz
-
-
steel, krzys301, w mojej O1 1,6 Landirenzo mam taki patent, że odłączam wyłącznikiem zasilanie ECU benzyny.
Powoduje to brak możliwości odpalenie zarówno na benzynie jak i LPG, gdyż komp od LPG współpracuje z tym drugim. Zarówno wyłącznik jak i wpięcie go do instalacji są tak zrobione, że minie sporo czasu, zanim ktoś mi auto odpali. Prędzej wchodzi w grę Lora (czyt. laweta).
Efekt taki,że gdy włączam magiczny pstryczek, dopiero wtedy zapala się kontrolka na szafie "ECU".
Rozrusznik rzecz jasna pracuje.
Wiadomo,że dla debeściaka odpalenie takiego autka, to mały pikuś, ale chwila z tym schodzi.... więc od razu piszę,że prochu tym nie wynalazłem, jedynie podsuwam jeden z pomysłów....
[ Dodano: Sob 15 Wrz, 12 16:01 ]
p.s. Jeśli macie inny lepszy patent, to chętnie skorzystam.....i mój przerobię....
[ Dodano: Sob 15 Wrz, 12 16:03 ]
A jeśli chodzi o wyłącznik przed bezpiecznikiem, to nie radzę, bo nic to nie daje. Lepiej dać go po.
Z prostej przyczyny.... przyjdzie gość z małym aku 12V takim żelowym,podepnie zasilanie pod bezpiecznik, odpali auto i odjedzie!
Komentarz
-
Komentarz